Aktuelt

 

opdateret d.03.06.2020.

 

Hvis man har hoste, snot, ondt i hals eller feber skal man IKKE møde op i lægehuset. Har man kun lettere symptomer i op til 5 dage, da bliv hjemme og undgå at smitte andre. Bliver man alvorligere syg eller er syg i mere end 5 dage, da ring hertil eller til vagtlægen.

Man kan nu blive corona-testet på sygehuset efter telefonisk kontakt med os ved symptomer på coronavirus.

Vi kalder igen vore kronikere ind og ser på ikke akutte problemstillinger. For at kunne dette er det vigtigt med fortsat fuld respekt for beskyttelsesforanstaltninger pga. coronaen.

Vi har åbnet for tidsbestillinger over nettet, dog således, at vi aktivt skal godkende bestillingen, før man faktisk har den tid. Vi checker disse tidsbestillinger minimum 2 gange dagligt.

De patienter, der kommer  her under coronaepidemien vil blive mødt på en anden måde end vanligt, m.h.p. at mindske smitterisikoen begge veje:

Hvis man kommer i bil, bliv i bilen i stedet for at komme ind i venteværelset. Vi ringer til dig eller går ud på parkeringspladsen og vinker, når vi er klar.

Efter vaccinationer, bliv i bilen i 15 minutter efter vaccinationen ( ikke i venteværelset).

Er man ikke i bil, kan man, hvis vejret er godt, sætte sig udenfor. Vi stiller stole ud.

Pårørendeikke komme med ind i lægehuset, hvis de ikke er nødvendige for konsultationen – og da kun 1 pårørende.

Sprit hænder, når du kommer ind – håndspritten hænger på væggen i forgangen og er berøringsfri.

Der bliver endvidere skaffet plexiglas som afskærmning ved de tætte kontakter, såsom blodprøver, til  beskyttelse af såvel patient som personale.

Til videokonsultationer skal man bruge appen Min Læge. I den kan man vælge videokonsultation. Man skal have booket en tid hertil.                                                                                         Vi synes faktisk, at det fungerer ret godt – ikke helt som en rigtig konsultation, men meget bedre end blot en telefon.

I lægehuset er der mere afstand imellem sæderne.

Nogle problemstillinger kan klares over telefonen, hvilket vi så prøver at gøre.

 

Vedrørende pneumococvaccinationer  er vi fra d. 15.6. klar til at vaccinere alle over 65årige , der ikke er vaccineret herfor indenfor de seneste 10 år.

 

Telefontiden visiteres nu af vores sygeplejerske. Der vil være mulighed for, at en af lægerne ringer tilbage til jer efter kl. 9, hvis det skønnes, at der er behov for dette. Hvis jeres problem ikke kræver en samtale i telefonen, kan man altid kontakte en læge ved at skrive en e-kons.

 

Vore blodprøver bliver nu hentet sidst på eftermiddagen, hvilket har givet os mulighed for , at tilbyde blodprøvetagning også i eftermiddagstimerne.

Vi er alle glade og taknemmelige for al den opbakning, vi mærker i forbindelse med, at vi har fået bevilliget puljepenge til et nyt lægehus. Det har virkeligt været stort. Lægehuset vil blive bygget i forbindelse med hallen, cykelstien vil blive flyttet for at give plads til det.

Ligeså er jeg rørt  over de mange venlige bemærkninger i forbindelse med min planlagte tilbagetrækning til august 2020, hvor  Brian Nørgaard tager over.

Vores almindelige telefon om eftermiddagen er nu kun åben for akutte ting .

Det glæder os, at så mange er  glade for vore sms-påmindelser af aftaler.

Det er en virkeligt stor hjælp for os, at så mange plotter mobil og mail ind på “Stamdata”. Når man logger på, står “Mine Stamdata” helt oppe i toppen på forsiden.

 Vi har fortsat åben for tilgang af nye patienter indenfor Vorgod skoledistrikt, man skal personligt eller telefonisk kontakte kommunen og lave aftale med dem.